Medische behandelingen

Alhoewel het bij 4 Your Feet om het “maken” van mooie voeten gaat, betekent dit niet dat er alleen cosmetische behandelingen worden gegeven. Mooie voeten zijn namelijk ook probleemvrije voeten en wij hebben dan ook alle kennis in huis om medische pedicurebehandelingen te geven. Dit gaat van “specialistische technieken” tot speciale behandelingen voor reuma- en diabetsische clienten

Nagelbeugeltechniek

(vanaf € 17,50)
Een veel voorkomend klacht is het ingroeien van de nagels, met name van de grote teen. Bij een ingegroeide nagel drukt er een scherpe nagelpunt in de huid. Doordat de nagel erg hard is kan de huid stuk gaan en ontstoken raken. Een pijnlijke zwelling aan de rand van de nagel is het gevolg.
Gelukkig is er vaak (nog) geen sprake van een ingegroeide nagelpunt, maar is de nagelrand alleen fors geïrriteerd. Hierbij kunnen dezelfde symptomen aanwezig zijn.
Een van de oorzaken van een ingegroeide nagel is een afwijkende vorm van de nagel. Als een nagel boller loopt dan normaal (hyperconvex) ontstaat er meer druk in de nagelrand en kan er eerder een irritatie ontstaan. Een andere veel voorkomende oorzaak is het verkeerd knippen van de nagels. Maar ook door veel druk op de tenen en nagels, bijvoorbeeld door het dragen van te krappe schoenen, of bij sporten zoals voetbal of ballet, kan dit ontstaan.
In veel gevallen kan door middel van een nagelbeugel deze problematiek worden opgelost. In sommige gevallen kan de vorm van de nagel zelfs blijvend worden gecorrigeerd d.m.v. een nagelbeugel. Door het plaatsen van het beugeltje wordt de druk van de nagel op de nagelrand weggehaald. U bent dus direct van de pijn af.
Er zijn verschillende soorten nagelbeugels, voor verschilende klachten. Welke voor uw specifieke situatie het beste resultaat geeft bespreken wij tijdens de behandeling. Het plaatsen van de beugel kan gebeuren in aanvulling op de standaard behandeling maar ook als deelbehandeling.

Orthese

(€ 17,50, € 22,50, € 32,50)
Klachten zoals pijnlijke likdoorns komen vaak voor. Soms door de stand van de tenen en soms door net die mooie schoenen die eigenlijk te smal zijn voor de voet. Ze komen voor op de tenen , onder de voet of (de meest vervelende) tussen de tenen. Maar eigenlijk maakt het niet uit waar ze zitten; pijnlijk zijn ze wel.
In bijna alle gevallen kunnen deze tijdens een bahandeling worden verwijderd. Soms komt het echter
voor dat de klacht blijft terugkomen. Een veel geziene oorzaak hiervan is de stand van de tenen. Als er niets gebeurd zal de klacht blijven terugkomen.
Om dit probleem op te kunnen lossen en preventief voor te zijn is er een mogelijkheid een orthese te laten maken. Een orthese wordt speciaal voor u op maat gemaakt afhankelijk van de klacht en de lokatie. Het bestaat uit siliconen materiaal en gaat lang mee. U draagt het alleen in de schoen en als de schoenen uit zijn bergt u ook uw orthese keurig op zodat u het de volgende dag gewoon weer kan gebruiken.
Ortheses zijn er naar aanleiding van de klacht in diverse maten te verkijgen. Ik zal u daarbij diverse adviseren en tips mee geven voor het goed onderhouden van uw orthese .
*Wordt altijd uitgevoerd met extra controle op de podoscoop en een controleafspraak

Tijdelijk drukvrij leggen

(€ 6,00)
Na uw behandeling kan het noodzakelijk zijn een drukplek tijdelijk drukvrij te leggen met vilt o.i.d. dit zal altijd met u besproken worden.
Deze behandeling is alleen voor het tijdelijk ontlasten van evt druk en dient na drie dagen verwijdert te worden. ‘
*Wordt altijd gecontroleerd op druk op de podoscoop

Nagelregulatie/reparatie

(€ 10,00 / € 18,00)

Het kan voorkomen dat er een hoek of een deel van uw nagel is afgebroken. Deze kan gerepareert worden met gel of acryl zodat de nagel er weer keurig uitziet en eventueel weer makkelijk te lakken is.
Ook is het mogelijk om een schimmelnagel tijdelijk te camoufleren zodat u toch van de zomer die leuke open schoenen aan kan en of op uw slippers durft te lopen. Een genot in de zomer en genieten van uw goed uitziende voeten en nagels .

Diabetische en reumatische voetbehandeling

Sinds 2006 ben ik gediplomeerd in de behandeling van diabetische, reumatische en andere zo genoemde risicovoeten. Mede door mijn medische achtergrond ben ik in staat om verder te kijken dan alleen de voetklachten en kan ik u gerichte adviezen meegeven of zonodig doorverwijzen naar een arts met een duidelijke beschrijving.
• Medische pedicure behandeling € 32,00
• Screening € 18,00
• Blauwdrukken en schoencontrole € 8,50
In zeer specifieke gevallen vergoedt uw zorgverzekering (een deel) van de behandeling van diabetische en reumatische voeten. Veel verzekeraars stellen hieraan de voorwaarde dat de pedicure geregistreerd staat bij de KRP. Op dit moment is 4 Your Feet hier nog niet geregistreerd.